donderdag 21 augustus 2014

Framed Flowers blok 8Het augustus blok alweer en dus het achtste deel van de Framed Flowers BOM. 
Dit keer een zonnig werkje met maar een beetje, maar wel lastig appliceerwerk.


Als eerste heb ik het middendeel van de bloem geappliceerd. Met aan één kant een heel smal maar lang stuk. Dat was wel even lastig.  
Bij de blaadjes was het nòg lastiger. Heel veel hele kleine steekjes om alle stof onder die puntjes te krijgen.Daar krijg je aan de voorkant wel een dikke bobbel van.
Maar gelukkig kan het teveel aan stof er aan de achterkant uitgeknipt worden en ligt de applicatie daarna mooi plat. :) Dit is duidelijk nog een oefenpuntje voor mij. ;)
De blaadjes horen eigenlijk aan elkaar geappliceerd, geen idee waarom er opeens zoveel ruimte tussen zat. Maar ik kon die ministeekjes echt niet meer uithalen. Gelukkig kon ik het met wat steelsteekjes weer aanelkaar breien.;) Daarna allemaal steelsteekjes in overlopende kleuren met de laatste steek en het bosje aan het uiteinde in gelen.Nog een plaatje van hoe het eruit ziet als alleen het middengedeelte gequilt is. Daardoor komen er plooien die ik wat naar buiten gestreken heb met mijn hand.
Daarna de rand eromheen en langs de rand gequilt. Zijn die plooitjes ook allemaal bijna weggewerkt door het quilten eromheen.


Nu komen er nog maar vier blokken, bijna klaar!
Met natuurlijk nog het basispatroon en het bloempatroon deel 8.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten