vrijdag 21 maart 2014

Framed Flowers blok 3

Framed Flowers appliqué BlockOftheMonth 2014
Deel 3 maartDit keer heb ik een bloem gemaakt uit bijna één lapje. Dat is het leuke van appliceren, je kunt er zoveel mee! 
De kleuren passen dus perfect bijelkaar. :)

 Deze bloem heeft net als de eerste bloem van deze BOM, een hart van appliqué reverse.
Daar gebruik ik eerst lekker veel van die fijne kleine appliqué speldjes voor.

 Nadat het middenstuk erin genaaid was, heb ik de bovenkant op de goede plek geappliceerd. Je kunt zien dat ik met mijn vingers de ronde vorm er al ingeknepen heb. Daarna ben ik eerst begonnen met de bloemblaadjes, zodat het middendeel daar overheen genaaid kan worden. Het garen voor het middendeel heb ik even omhooggestoken en ben verder gegaan met een andere kleur garen.


 De bloemblaadjes overlappen elkaar en gaan ook over de bloemaanzet heen.

Nadat alle bloemblaadjes geappliceerd waren heb ik het middenstuk er overheen vastgezet.


Daarna heb ik nog wat geborduurd, dit keer de ingrijpsteek en de omslingerde rijgsteek.
Gequilt heb ik om de bloem en langs de buitenrand.Op speciaal verzoek laat ik de materialen zien die ik meestal hiervoor gebruik. De zwarte applicatienaalden van Clover, ze heten Black Golden Needles Appliqué/Sharps no.12.  Er zitten niet veel naalden in een pakje, maar ik doe er wel heel erg lang mee. Daarnaast gebruik ik voor het appliceren meestal katoenen garen en in dit geval de oranje klosjes garen van  Aurifil Cotton - Ne 50. Maar als ik niet de goede kleur garen kan vinden in katoen, werk ik ook prima met wat voor garen dan ook.
Nog een reactie en wel over mijn naaldgebruik. 
Inderdaad zijn er foto's waarbij ik appliceer met een quiltnaaldje, heel erg goed gezien! Meestal is dat het geval als ik net een poosje met de hand gequilt heb. Daarvoor gebruik ik Clover quiltnaaldjes nr. 8. Daarna lijken alle andere naalden enorm. ;)


Download hier het bloempatroon nr. 3 en nogmaals het basispatroon voor de omlijsting.
Veel plezier met het maken!

1 opmerking: